home
Aplicatii

A

N

T

E

N

E

 

I

N

T

E

L

I

G

E

N

T

E

 

APLICATII PRACTICE ALE ANTENELOR INTELIGENTE LA RETELELE WIRELESS

 

Sistemele de antene inteligente permit folosirea mai eficienta a spectrului celular supraincarcat. Antenele inteligente asigura o capacitate mai mare prin amplasarea celulelor existente, o acoperire mai buna ce duce la imbunatatirea calitatii convorbirilor, si o reducere a numarului de antene.

Ele permit furnizorilor de servicii capacitatea de a sterge spectrul pentru serviciile digitale, si in desfasurarea sistemelor CDMA, permit retelelor analogice si digitale sa foloseasca aceleasi antene fara a avea aceleasi orientari in sector si acelasi grosime a sectorului de fascicole.

Rezultatele simularilor si testarilor antenelor inteligente indica o crestere semnificativa in interferenta(C/I) peste conventionalul sistem omnidirectional sau cel impartit in 3 sectoare care se poate obtine. Aceasta prezentare ne prezinta cum sa profitam de reducerea interferentelor asigurata de antenele inteligente.

Folosind sistemele de antene de fascicol ingust ce comuta se permite o programare a frecventei mai flexibila in crearea sistemelor celulare.

Pentru a sustine marimea flexibila a sectorului antenele inteligente asigura o precizie mai mare a transmisiei. Prin studierea unui fascicol particular sau a folosirii antenelor, probabilitatea de a avea o conditie de interferenta inacceptabila poate fi determinata.

Ca si rezultat al imbunatatirii reducerii interferentelor si al sistemului de informatie mai detaliat, folosirea din nou a frecventei bine determinate e posibila.

Experimentele practice confirma calculele teoretice si arata ca este posibil sa crestem capacitatea sistemului prin retrangerea folosirii din nou a frecventei fara a distruge stastisticile retelelor ce comuta.